Ethiopië Yirgacheffe

 24,50

Ethiopië Yirgacheffe koffiebonen – Fris, bloemig en verfijnd
De Ethiopië Yirgacheffe koffiebonen bieden een verfijnde en unieke smaakervaring, perfect voor liefhebbers van lichte en aromatische koffie. Deze bonen komen uit de beroemde Yirgacheffe-regio in Ethiopië. Ze staan bekend om hun frisse, bloemige aroma’s en subtiele citrustonen.

Bij CALOR branden we deze bonen met de grootste zorg en aandacht voor duurzaamheid, zodat je kunt genieten van een delicate en complexe kop koffie. Bovendien is deze koffie ideaal voor filterkoffie en slow brew-methodes, wat zorgt voor een subtiele en uitgebalanceerde smaak.

Productkenmerken:

Fris en bloemig: Subtiele tonen van citrus en bloemen kenmerken deze koffie.
Single-Origin: Rechtstreeks afkomstig uit de Yirgacheffe-regio in Ethiopië.
Vers gebrand: Altijd met een recente branddatum voor maximale versheid en smaak.
Duurzaam gebrand: Gebrand met 80% minder gas, wat zorgt voor een milieuvriendelijkere productie.
Ideaal voor slow brew-methodes: Deze koffiebonen zijn perfect voor slow brew-methodes en filterkoffie, waardoor de delicate smaken volledig tot hun recht komen.
Veilig voor koffiemachines: Droge bonen zonder vettige resten, die de levensduur van je koffiemachine verlengen.
De Ethiopië Yirgacheffe koffiebonen komen uit een van de meest gerenommeerde koffieregio’s ter wereld. Specifiek staat de Yirgacheffe-regio bekend om zijn unieke terroir, waardoor bonen worden geproduceerd met een fris en bloemig smaakprofiel, verder aangevuld met lichte citrustonen.

Bij CALOR branden we deze bonen zorgvuldig op medium niveau. Hierdoor blijven de delicate smaken behouden, waardoor de koffie een lichte, complexe body krijgt. Daarom is deze koffie ideaal voor degenen die houden van een verfijnde en aromatische koffie-ervaring.

Duurzaam geteeld én gebrand:
In de eerste plaats worden de Ethiopië Yirgacheffe koffiebonen geproduceerd door lokale boeren die gebruikmaken van traditionele en duurzame landbouwmethoden. Daarnaast ondersteunen we bij CALOR deze gemeenschappen door de bonen duurzaam te branden met 80% minder gas. Door deze koffie te kiezen, help je de lokale boeren en draag je bij aan een duurzamere toekomst.

Gebruikssuggesties:

Deze koffiebonen zijn bijzonder geschikt voor slow brew-methodes zoals Chemex, Hario V60, en French press. Maar natuurlijk ook voor in je volautomaat om een frisse espresso of lungo te zetten.Maal de bonen vlak voor gebruik en gebruik vers, gefilterd water voor de beste smaakbeleving.

Ontdek de delicate en verfijnde smaak van Ethiopië Yirgacheffe koffiebonen. Bestel nu en geniet van een unieke koffie-ervaring die je smaakpapillen zal verrassen!

Categorieën: ,